100. YIL KÖŞEMİZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı dönem, ülkemizin tarihindeki önemli kilometre taşlarından birini temsil ediyor. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilerek Türk milletinin bağımsızlık ve modernleşme mücadelesinin simgesi oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen devrimlerle şekillenen Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, bağımsız ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürüyor. Cumhuriyet, milletin egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışını benimseyerek, eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmiştir. 100. yıl kutlamaları, geçmişle gurur duymak ve geleceğe umutla bakmak adına bir araya gelerek, Cumhuriyetimizin temel değerlerine olan bağlılığımızı pekiştirmek için bir fırsat sunmaktadır. Bu anlamlı yıl, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık yarınlara ilerlemesi adına bir dönüm noktası olacak ve Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerini daha da güçlendirecektir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı için hazırladığımız köşemiz için Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Fatma TAŞÇI'ya ve İngilizce öğretmenimiz Berfin KENANLI'ya emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

15-12-202315-12-2023

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 19:31 - Görüntülenme: 133