"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" PROJESİ ARALIK AYI ÇALIŞMALARIMIZ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geliştirmiş olduğu "Dilimizin Zenginlikleri" projesi, Türkçe dilinin zengin kültürel mirası ve tarihi birikimini öğrencilere daha etkin bir şekilde aktarmayı hedefleyen bir girişimdir. Bu proje kapsamında, öğrencilere dil bilgisi kurallarının yanı sıra Türkçe'nin zengin kelime hazinesi, atasözleri, deyimler, halk hikayeleri ve folklorik öğeler gibi kültürel unsurlar da öğretilerek dilin derinliklerine inilir. Bu sayede, öğrenciler sadece dilin teknik yönlerini değil, aynı zamanda Türk kültürüne ait zengin ve özgün ifadelerle tanışarak dilin zenginliklerini keşfederler. Dilimizin Zenginlikleri projesi, dilin sadece iletişim aracı olmanın ötesinde bir kültür taşıyıcısı olduğunu vurgular. Bu da öğrencilerin kültürel bağlamda daha donanımlı ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlar, aynı zamanda dilin zenginliklerini koruma ve gelecek nesillere aktarma görevini güçlendirir.

Projenin aktif bir şekilde yürütülmesindeki katkılarından dolayı Türkçe öğretmenimiz Betül ER'e, Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Fatma TAŞÇI'ya ve İngilizce öğretmenimiz Berfin KENANLI'ya teşekkür ederiz.

15-12-202315-12-2023

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 19:31 - Görüntülenme: 87